Petar Đorđić
Petar Đorđić

Đorđić rešetao, Kukić doktorski razigravao, Rus stavio rampu! Benfika u finalu Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 20:13

Fenomanalno izdanje ekipe iz Lisabona, koja će u velikom finalu igrati sa slavnim Magdeburgom i boriti se za istorijski trofej - 26:19

Srbi slave plasman u veliko finale Lige Evrope! Petar Đorđić i Lazar Kukić, zajedno sa fenomenalnim čuvarom mreže Sergejom Ernandezom, bili su najzaslužniji za najveći rezultat Benfike u evropskim takmičenjima. Ekipa koja je do sada dva puta igrala finale Čelendž kupa, biće u prilici da se bori za drugi najvažniji pehar u evropskom klupskom rukometu, pošto su polufonalu bez većih problema savladali Vislu Plock - 26:19 (10:8).

Ekipa Ćavija Sabatea bila je potpuno neprepoznativa u Lisabonu. Poraz od Vive Kjelcea u derbiju prošlog vikenda predstavljao je ogroman psihološki udarac, a nenadoknadiv gubitak povreda srednjeg beka i glavnog igrača ekipe Nika Minhedije. Visla nije imala svoj "mozak" ekipe, ali zato jeste Benfika, koju je na fenomemanalan način razigravao fantastični Lazar Kukić. On je delio lopte i pogađao po potrebi, dok je glavni zaduženi za potpuno raštimavanje odbrane poljskog kluba bio najbolji strelac utakmice Petar Đorđić, koji je postigao devet golova. Od toga šest sa linje sedmerca.

Izabrane vesti

Benfika je igrala izuzetnu odbranu tokom čitave utakmice, a najzaslužniji za to bio je prosto nesavladivi španski reprezentativac, ruskog porekla, Sergej Ernandez, koji je meč okončao sa 14 odbrana. Posebno je blistao na početku drugog poluvremena, kada je lisabonski klub prvo otišao na plust pet (13:8), a kasnije i maksimalnih +10 (24:14).

Ono što je bilo najvažnije za Leandra Alvesa jeste to što je uspela u dobroj meri da sačuva snagu za finale sa Magdeburgom, koji je imao mnogo više posla protiv Neksea, ali je opravdao ulogu velikog favorita. Trostruki prvak Evrope biće favorit i u velikom finalu, nedelja (19.00, Arena Sport 1), ali niko ne sme da otpiše Benfiku, pogotovo ne u Altis Areni u kojoj bi u velikom finalu moglo da bude i svih 20.000 gledalaca.

LIGA EVROPE – POLUFINALE (LISABON):

Magdeburg - Nekse 34:29 (18:13)

Visla Plock - Benfika 19:26 (8:10)

Nedelja:

Utakmica za treće mesto:

16.30: Visla Plock - Nekse

Finale:

19.00: Benfika - Magdeburg


tagovi

Lazar KukićPetar ĐorđićRK BenfikaRK MagdeburgRK Visla PlockRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara